Seminarie EN 1090 groot succes !

5 12 2013 Hafibo

Seminarie “CE markering voor stalen- of inoxconstructies – nieuwe normenserie EN 1090” was een groot succes.

De opkomst naar het seminarie getuigt van de nood aan gefundeerde informatie omtrent de nieuwe norm EN 1090. Tijdens de uiteenzetting werd de norm EN 1090 door AIB Vinçotte toegelicht en aangebracht welke verplichtingen en verantwoordelijkheden deze norm met zich meebrengt. Daarna werd de norm aan de praktijk getoetst door dhr. Yves Vandenhende.

EN 1090 is de nieuwe normenserie voor stalen, inox en aluminium metalen componenten voor constructies. Vanaf 1 juli 2014 moeten alle metalen als dragende functie hebben in een constructie voorzien zijn van een CE-markering. Met een CE-markering verklaart de fabrikant dat aan de in de technische normen EN 1090-2 of EN 1090-3 opgelegde eisen is voldaan.

CE-markering geldt niet voor de staal- of inoxconstructie als geheel maar wel voor alle onderdelen of bouwpakketten. Dat betekent dat niet alleen de leverancier van metalen componenten als “zijn” eindproduct een CE-markering moet aanbrengen maar ook alle toeleveranciers van basismaterialen en lastoevoegmaterialen om zijn eindproduct te verwezenlijken een CE-plicht hebben.

De EN 1090 is een normenserie voor producenten die bewerkingen uitvoeren op basisproducten om staal- en/of inoxconstructiedelen te maken. Bovendien is de EN 1090 van belang voor iedereen die met constructiedelen van staal of inox te maken heeft, zoals opdrachtgevers, leveranciers, aannemers, toezichthouders, constructeurs, ontwerpers en ingenieursbureaus.

Wegens het grote succes en de enthousiaste complimenten werd er beslist om een tweede sessie in te lassen op 20 februari 2014 vanaf 13u.

Contacteer elke.verleyen@hafibo.be voor meer informatie.

 

 

 

XANDO