CBR vertrouwt op Hafibo

5 12 2013 Hafibo

Spaleck-zeef van BULK.ID zorgt voor 97% rendement bij cementbedrijf CBR Gent

CBR Gent kiest voor Spaleck zeef van BULK .ID om zijn rollenpers te beschermen en ziet zijn rendement met 12% stijgen op 1 jaar.

CBR, HeidelbergCement, is wereldwijd één van de grootste cementproducten. Op jaarbasis wordt 1,5 miljoen ton cement geproduceerd in de Gentse vestiging voor de Belgische markt. Het maalcentrum voor grijs cement is gelegen in Sint-Kruis-Winkel, langs het zeekanaal Gent-Terneuzen. Het ultramoderne productiebedrijf is in een prachtige omgeving gevestigd. Het bedrijf is volledig uitgebouwd rond de productie van portland- en hoogovencement.

Voor de constructie rond de zeef, de veiligheidsafschermingen en de montage werd beroep gedaan op het zusterbedrijf Hafibo. De staalafdeling Hafibo ontwierp en produceerde het bordes en de trappen en Hafitech zorgde voor de montage. Om de Spaleck-zeef te kunnen plaatsen, verwijderde ze het dak van het gebouw en verhoogde de transportband met 1 meter en verlengde deze aanvoerband met 4 meter. Hafitech werkte perfect volgens de veiligheidsvoorschriften en binnen de korte voorziene montageperiode.

Lees meer